- главная
- Семенной картофель
- семенной картофель
- Семенной картофель Ероу (І репродукция)

К покупкам
ТМ "Agrico"(Голландия)
Ероу - ранній великобульбовий високоврожайний сорт столового призначення, стійкий до потемніння після варки, не розварюється, має гарний товарний вигляд, неглибокі вічка, білий м’якуш. Форма бульби – видовжено-овальна.
Сорт Ероу має високу пластичність, придатний для вирощування на всіх типах ґрунтів.
Сорт Ероу потребує обережного збирання, оскільки формує ніжну шкірку. Чутливий до метрибузину.
Попереднє пророщування сорту Ероу підвищує кількість бульб в кущі. Рекомендується внесення зменшеної кількості азоту. Потребує глибшої посадки.
Група стиглості Ранній Кулінарний тип АВ Форма бульб Видовжено-овальна Розмір бульб Великі Колір шкірки Світло-жовтий Колір м`якушу Білий Кількість бульб 12 Вміст сухих речовин, % 18,0% Період спокою Короткий Посухостійкість Середня Стійкість до пошкоджень Чутливий Чорна ніжка Середньостійкий Стійкість до фітофторозу листя Чутливий Стійкість до фітофторозу бульб Стійкий Стійкість до парші звичайної Малочутливий
Всі столові сорти картоплі за кулінарними властивостями діляться на 4 типи:
• Тип А – сорти картоплі салатного типу з щільним м'якушем, не розварюються, висоководянисті і з низьким вмістом крохмалю. Ідеально підходять для салатів, смаження і барбекю.
• Тип B - універсальні сорти, з помірно щільним м'якушем, слабкою борошнистістю і помірною водянистістю. Злегка розварюються. В кінці варіння м'якоть стає крихкою, а при смаженні - м'яка всередині і з хрусткою скоринкою. З них готують картоплю фрі, чіпси і супи. Ідеально підходять для приготування різноманітних страв.
• Тип C – картопля з м'якою м'якоттю, середньої борошнистої, сильно розвариста. Містить більше крохмалю, ніж Тип А і Тип B. Використовуються для приготування відвареного пюре і начинок, а також для запікання.
• Тип D - бульби , які повністю розварюються. Вони з м'якою консистенцією, дуже борошнисті і не водянисті.