К покупкам

семенной картофель Семенной картофель Мадлен (І репродукция) 3 кг
ТМ "Agrico"(Голландия)

 Семенной картофель  Мадлен (І репродукция)
73.00 грн.
шт.
Опт от 5 пакет. 68.52 грн.
товар отсутствует
код 303128
Семенной картофель Мадлен (І репродукция)

Насіннєва картопля Мадлен - середньоранній високоврожайний сорт столового призначення, формує однорідні бульби розміром 100-120 грам.

Сорт Мадлен має відмінні смакові якості. Ідеальний для чищення, жарки, запікання.

Період вегетації - 55-60 днів.Перша підкопка можлива через 45 днів.
Колір шкірки та м’якоті – жовте.
Сорт Мадлен дуже врожайний. На кущі формується 18-20 бульб.
Характеризується високою стійкістю до вірусних захворювань. Врожай довго зберігається.

Група стиглостіСередньоранній
Кулінарний типАВ
Форма бульб Округло-овальна
Розмір бульбВеликі
Колір шкірки Жовтий
Колір м`якушу Жовтий
Кількість бульб18
Вміст сухих речовин, %18,2%
Період спокоюСередній
ПосухостійкістьСередня
Стійкість до пошкодженьМалочутливий
Чорна ніжкаСередньостійкий
Стійкість до фітофторозу листяЧутливий
Стійкість до фітофторозу бульбСтійкий
Стійкість до парші звичайноїЧутливий


Всі столові сорти картоплі за кулінарними властивостями діляться на 4 типи:
• Тип А – сорти картоплі салатного типу з щільним м'якушем, не розварюються, висоководянисті і з низьким вмістом крохмалю. Ідеально підходять для салатів, смаження і барбекю.
• Тип B - універсальні сорти, з помірно щільним м'якушем, слабкою борошнистістю і помірною водянистістю. Злегка розварюються. В кінці варіння м'якоть стає крихкою, а при смаженні - м'яка всередині і з хрусткою скоринкою. З них готують картоплю фрі, чіпси і супи. Ідеально підходять для приготування різноманітних страв.
• Тип C – картопля з м'якою м'якоттю, середньої борошнистої, сильно розвариста. Містить більше крохмалю, ніж Тип А і Тип B. Використовуються для приготування відвареного пюре і начинок, а також для запікання.
• Тип D - бульби , які повністю розварюються. Вони з м'якою консистенцією, дуже борошнисті і не водянисті.