• главная
  • Семенной картофель Мадлен (І репродукция)

К покупкам

семенной картофель Семенной картофель Мадлен (І репродукция) 20 кг
ТМ "Agrico"(Голландия)

 Семенной картофель  Мадлен (І репродукция)
385.00 грн.
шт.
Опт от 5 мешок. 342.22 грн.
товар под заказ
код 303129
Выбрать другую расфасовку
3 кг
20 кг
Семенной картофель Мадлен (І репродукция)

Мадлен - середньоранній високоврожайний сорт столового призначення, формує однорідні бульби середнього розміру. Забарвлення бульби зовні та м’якоті – жовте. На кущі формується 18-20 бульб.
Сорт Мадлен має добрі смакові якості. Характеризується високою стійкістю до вірусних захворювань.
Сорт Мадлен має прекрасні споживчі якості для постачання до торгових мереж, чищення та пакування.

Група стиглостіСередньоранній
Кулінарний типАВ
Форма бульб Округло-овальна
Розмір бульбВеликі
Колір шкірки Жовтий
Колір м`якушу Жовтий
Кількість бульб18
Вміст сухих речовин, %18,2%
Період спокоюСередній
ПосухостійкістьСередня
Стійкість до пошкодженьМалочутливий
Чорна ніжкаСередньостійкий
Стійкість до фітофторозу листяЧутливий
Стійкість до фітофторозу бульбСтійкий
Стійкість до парші звичайноїЧутливий


Всі столові сорти картоплі за кулінарними властивостями діляться на 4 типи:
• Тип А – сорти картоплі салатного типу з щільним м'якушем, не розварюються, висоководянисті і з низьким вмістом крохмалю. Ідеально підходять для салатів, смаження і барбекю.
• Тип B - універсальні сорти, з помірно щільним м'якушем, слабкою борошнистістю і помірною водянистістю. Злегка розварюються. В кінці варіння м'якоть стає крихкою, а при смаженні - м'яка всередині і з хрусткою скоринкою. З них готують картоплю фрі, чіпси і супи. Ідеально підходять для приготування різноманітних страв.
• Тип C – картопля з м'якою м'якоттю, середньої борошнистої, сильно розвариста. Містить більше крохмалю, ніж Тип А і Тип B. Використовуються для приготування відвареного пюре і начинок, а також для запікання.
• Тип D - бульби , які повністю розварюються. Вони з м'якою консистенцією, дуже борошнисті і не водянисті.