К покупкам

семенной картофель Семенной картофель Аризона (Эсклюзив) 3 кг
ТМ "Agrico"(Голландия)

 Семенной картофель  Аризона (Эсклюзив)
80.00 грн.
шт.
Опт от 5 пакет. 75.09 грн.
товар отсутствует
код 303130
Семенной картофель Аризона (Эсклюзив)

Аризона - високоврожайний ранній сорт від голландської компанії Agrico.
--Сорт має багато переваг в порівнянні інших сортів картоплі:
--Великі і привабливі бульби
--Відмінні смакові якості.
--Надійне забезпечення формування високого врожаю в стресових умовах, таких як недостатня кількість вологи
--Стійкість до високих температур повітря та ґрунту під час вегетації.
-- Бульби добре зберігаються
-- Має високу стійкість до вірусних захворювань

При вирощуванні сорту Аризона звернути увагу на декілька факторів, таких як, чутливість до метрибузину і обламування ростків.

Група стиглостіСередньоранній
Період вегетації90-100 днів
Товарний урожай80-85 днів
Кулінарний типАВ
Форма бульбОвальна
Розмір бульбВеликі
Колір шкіркиСвітло-жовтий
Колір м`якушуЖовтий
Кількість бульб13-15
Вміст сухих речовин, %% 17,2
Період спокоюСередній
ПроростанняНормальне
ПосухостійкістьВисока
Стійкість до пошкодженьМалочутливий
Чорна ніжкаСередньостійкий
Стійкість до фітофторозу листяЧутливий
Стійкість до фітофторозу бульбСтійкий
Стійкість до парші звичайноїЧутливий


Всі столові сорти картоплі за кулінарними властивостями діляться на 4 типи:
• Тип А – сорти картоплі салатного типу з щільним м'якушем, не розварюються, висоководянисті і з низьким вмістом крохмалю. Ідеально підходять для салатів, смаження і барбекю.
• Тип B - універсальні сорти, з помірно щільним м'якушем, слабкою борошнистістю і помірною водянистістю. Злегка розварюються. В кінці варіння м'якоть стає крихкою, а при смаженні - м'яка всередині і з хрусткою скоринкою. З них готують картоплю фрі, чіпси і супи. Ідеально підходять для приготування різноманітних страв.
• Тип C – картопля з м'якою м'якоттю, середньої борошнистої, сильно розвариста. Містить більше крохмалю, ніж Тип А і Тип B. Використовуються для приготування відвареного пюре і начинок, а також для запікання.
• Тип D - бульби , які повністю розварюються. Вони з м'якою консистенцією, дуже борошнисті і не водянисті.