- главная
- Семенной картофель
- семенной картофель
- Семенной картофель Воларе (І репродукция)

К покупкам
ТМ "Agrico"(Голландия)
Воларе - високоврожайний середньостиглий великобульбовий сорт столового призначення з високою жаростійкістю.
Сорт Воларе характеризується стійкістю до комплексу захворювань і механічних пошкоджень при збиранні врожаю.
Сорту Воларе притаманний світло-жовтий колір шкірки та біле забарвлення м'якуша. Форма бульби овальна.
Особливою відмінністю сорту Воларе є дуже тривале зберігання бульб!!!
Група стиглості Середньостиглий Кулінарний тип АВ Форма бульб Овальна Розмір бульб Великі Колір шкірки Світло-жовтий Колір м`якушу Білий Кількість бульб 18 Вміст сухих речовин, % 18,0% Період спокою Короткий Посухостійкість Висока Стійкість до пошкоджень Стійкий Чорна ніжка Стійкий Стійкість до фітофторозу листя Стійкий Стійкість до фітофторозу бульб Стійкий Стійкість до парші звичайної Стійкий
Всі столові сорти картоплі за кулінарними властивостями діляться на 4 типи:
• Тип А – сорти картоплі салатного типу з щільним м'якушем, не розварюються, висоководянисті і з низьким вмістом крохмалю. Ідеально підходять для салатів, смаження і барбекю.
• Тип B - універсальні сорти, з помірно щільним м'якушем, слабкою борошнистістю і помірною водянистістю. Злегка розварюються. В кінці варіння м'якоть стає крихкою, а при смаженні - м'яка всередині і з хрусткою скоринкою. З них готують картоплю фрі, чіпси і супи. Ідеально підходять для приготування різноманітних страв.
• Тип C – картопля з м'якою м'якоттю, середньої борошнистої, сильно розвариста. Містить більше крохмалю, ніж Тип А і Тип B. Використовуються для приготування відвареного пюре і начинок, а також для запікання.
• Тип D - бульби , які повністю розварюються. Вони з м'якою консистенцією, дуже борошнисті і не водянисті.