- главная
- Семенной картофель
- семенной картофель
- Семенной картофель Лаперла(Laperla) (І репродукция)

К покупкам
ТМ "Solana GmbH&Co. KG (Солана)"(Германия)
Лаперла - дуже ранній (50-65 днів), надзвичайно високоврожайний, столовий сорт від німецької компанії Solana GmbH & Co. KG. Оригінатор сорту - Den Hartigh BV.
Перші бульби можна підкопувати через 35 днів після посадки.
Формує великі вирівняні бульби з гладенькою, світло-жовтою шкіркою та дуже світлим м’якушем.
На одному кущі сорту Лаперла - до 20 бульб.
Сорту Лаперла притаманні відмінна стійкість до посухи, а також вірусів, нематоди і раку картоплі. Добре зберігається.
Сорт Лаперла відносять до двох кулінарних типів: АВ.
Група стиглості Дуже ранній сорт Період вегетації 50-65 днів Кулінарний тип АВ Форма бульб Овальна Розмір бульб Великі Колір бульби Світло-жовтий Кількість бульб до 20
Всі столові сорти картоплі за кулінарними властивостями діляться на 4 типи:
• Тип А – сорти картоплі салатного типу з щільним м'якушем, не розварюються, висоководянисті і з низьким вмістом крохмалю. Ідеально підходять для салатів, смаження і барбекю.
• Тип B - універсальні сорти, з помірно щільним м'якушем, слабкою борошнистістю і помірною водянистістю. Злегка розварюються. В кінці варіння м'якоть стає крихкою, а при смаженні - м'яка всередині і з хрусткою скоринкою. З них готують картоплю фрі, чіпси і супи. Ідеально підходять для приготування різноманітних страв.
• Тип C – картопля з м'якою м'якоттю, середньої борошнистої, сильно розвариста. Містить більше крохмалю, ніж Тип А і Тип B. Використовуються для приготування відвареного пюре і начинок, а також для запікання.
• Тип D - бульби , які повністю розварюються. Вони з м'якою консистенцією, дуже борошнисті і не водянисті.